Nov 28, 2019
9 Views
Comments Off on Waarom krijgen we grijs haar?

Waarom krijgen we grijs haar?

Written by

Je bent misschien geïnteresseerd in het opnieuw laten groeien van je haar of hoe je kunt stoppen met het verliezen van je haar, maar heb je je ooit afgevraagd waarom we grijs haar krijgen? Waarom krijgen sommige mensen eerder grijs haar dan anderen? Is er iets te doen om grijs haar niet te krijgen? We zullen de oorzaken van grijs haar onderzoeken.

Het haar bevat een stof genaamd melanine, waardoor het pigment donkerder wordt. Na verloop van tijd dalen de niveaus van melanine in het haar waardoor het lichter wordt. Dus grijs haar is echt haar zonder pigment of kleur. Melanine is dezelfde stof die onze huid donker maakt bij het krijgen van een bruine kleur of mensen met verschillende etnische achtergronden donkerdere huidtinten laat maken. Helaas zal het krijgen van meer blootstelling aan de zon je haar niet donkerder maken of ervoor zorgen dat grijs haar meer melanine krijgt.

Sommige mensen beginnen grijs te worden in hun vroege jaren 20 of 30; dit wordt voortijdig grijs worden genoemd. Hun grijze haar kan er hetzelfde uitzien als ze ouder zijn dan in de jaren 20 of 30. Sommigen die te binnen schieten zijn Taylor Hicks van American Idol of Steve Martin, de cabaretier. Andere mensen worden pas grijs als ze vijftig of later zijn.

Dus wat kunt u doen als u grijs wordt voordat u klaar bent om grijs te worden?

Een optie is om je haar terug te verven in de oorspronkelijke kleur. Tjonge, kun je dit echt verpesten. Als je het allemaal tegelijk verft of de verkeerde kleur gebruikt, zal iedereen het merken. Zie de ene dag een man met grijs haar en de volgende dag gitzwart haar. Je kunt het gewoon niet helpen, maar merk deze op. Het afstervingsproces kan niet alleen onaantrekkelijk zijn, maar ook rommelig om aan te brengen en kan vlekken op uw huid rond de haarlijn veroorzaken. Als je wenkbrauwen of snor ook grijs worden, zal het donkere haar echt opvallen.

Er zijn andere opties zoals Youthair of Contact of Grey, die je haarkleur langzaam zullen veranderen zodat mensen dat schokeffect niet zullen hebben. Je wilt er niet uitzien als PePe Le Pew uit de tekenfilms. Je kunt een beetje grijs laten om het er natuurlijker uit te laten zien en dichter bij je oorspronkelijke haarkleur te komen. U kunt beide producten on-line of in winkels vinden. Deze zijn verkrijgbaar in cremes of vloeistoffen en zijn eenvoudig thuis te gebruiken. Gebruik een kleur die iets lichter is dan je natuurlijke haarkleur, omdat je altijd donkerder kunt worden.

Dit zijn opties als je haar hebt en van het grijs af wilt. Het is het beste om het beetje bij beetje donker te maken en wat grijs over te laten voor een natuurlijke uitstraling. Er zijn andere opties als je je haar verliest en het wilt behouden.

pinit fg en rect red 28 - Waarom krijgen we grijs haar?

Article Tags:
· · · ·

Comments are closed.