Nov 30, 2019
14 Views
Comments Off on Tieners en puberteit – Zijn de effecten op tieners overdreven?

Tieners en puberteit – Zijn de effecten op tieners overdreven?

Written by

Huidig ​​onderzoek vraagt ​​zich af of de invloeden van puberteit op tieners zo sterk zijn als ooit werd gedacht. Zijn de effecten van de puberteit overschat? Hoewel het waar is dat puberteit sommige adolescenten meer acuut treft dan anderen, is puberteit als geheel een minder dramatische gebeurtenis voor tieners.

Voordat we verder gaan in dit artikel, gaan we het eens zijn over wat puberteit is. Het is een biologische verandering waar kinderen doorheen gaan die zowel lichamelijke als emotionele veranderingen veroorzaakt. Het omvat ook rijping van het denken en morele ontwikkeling, op een manier waarop tieners zichzelf en anderen zien.

Terwijl de puberteit alarmerend eerder bij kinderen voorkomt, begint de puberteit meestal binnen de leeftijd van eight en 13 jaar voor meisjes en 9 en 14 jaar voor jongens. Als het voorkomt vóór de leeftijd van eight voor meisjes en 9 voor jongens, wordt het beschouwd als vroege (vroegrijpe) ontwikkeling. Puberteit wordt als vertraagd beschouwd als het niet is begonnen vóór de leeftijd van 13 jaar voor meisjes en 14 jaar voor jongens.

Eerste tekenen van puberteit voor meisjes (gemiddelde leeftijd van 10) is ontluikend en later borstontwikkeling. Deze verandering wordt gevolgd door schaamhaargroei en okselhaar. De eerste menstruatie (menarche) treedt meestal op rond de 12 jaar oud. De menarche vordert echter eerder bij sommige meisjes, vooral bij Afro-Amerikaanse meisjes. Er is een groeispurt tijdens de puberteit en de meisjes bereiken een definitieve volwassen lengte ongeveer twee jaar na de menarche. Gewichtstoename en verwijding van het bekkengebied worden ook opgemerkt. Puberteit duurt als een voltooid proces Three tot Four jaar.

Puberteit begint later voor jongens. De gemiddelde leeftijd van puberteit is ongeveer 11 jaar oud. De eerste opgemerkt ontwikkeling is toename van de testikels. Dit wordt later gevolgd door groei in schaamhaar, evenals okselhaar, oksel, borst en gezicht. De verdieping van de mannelijke stem wordt ook opgemerkt. Groei van spiermassa en het vermogen om erecties en ejaculaat te krijgen (vooral nachtelijke emissies, "natte dromen") vindt plaats en dit en andere processen van seksuele rijping vinden plaats gedurende een periode van Three tot Four jaar.

Puberteit wordt ook in verband gebracht met adolescenten met een verhoogde transpiratie, lichaamsgeur en zits. Het is belangrijk voor de lezer om te begrijpen dat er een grote variatie kan zijn in het start en de progressie van de puberteit.

Zoals in andere onderzoeken naar menselijke groei en ontwikkeling, kan stress worden geassocieerd met lichamelijke veranderingen, puberteit is geen uitzondering. Zijn de puberteitseffecten echter overdreven? Huidig ​​onderzoek geeft aan dat de overgrote meerderheid van tieners effectief met deze spanningen omgaat. Onder de vele vragen die aan honderden tieners in mijn onderzoek (2010) werden gesteld, gingen verschillende vragen over hun opvattingen over puberteit. Laten we 'horen' wat tieners te zeggen hadden.

Was het start van de puberteit een probleem voor u?

1. Ja – 2. Nee

Mannen: 1. 7% – 2. 93%

Vrouwtjes: 1. 7% – 2. 93%

Zou je het start van de puberteit beschrijven als aankomen?:

1. Kwam te vroeg – 2. Gemiddeld – 3. Te laat

Mannen: 1. 7% – 2. 91% – 3. 2%

Vrouwtjes: 1.18% – 2. 78% – 3. 4%

Als de puberteit te vroeg voor je kwam, creëerde dit dan ongewenste aandacht van je collega's /

anderen van het andere geslacht?

1. Ja – 2. Nee

Mannen: 1. 26% – 2. 74%

Vrouwtjes: 1. 58% – 2. 42%

Het is duidelijk dat ik mijn voorbeeld van tieners vormde, de puberteit werd niet als lastig, traumatisch of een probleem voor onze tieners beschouwd. Mannelijke en vrouwelijke respondenten waren precies hetzelfde in hun antwoorden.

Meer vrouwen meldden dat ze de puberteit met een twee-op-een marge te vroeg zagen aankomen dan mannen, en vrouwen vonden dat te vroeg (vroegrijp) een probleem voor hen veroorzaakte door opnieuw, een twee-op-een marge.

De meeste volwassenen lijken een negatief beeld te geven van het start van de puberteit voor hun tienerjaren en zijn bang voor de gevolgen van de puberteit en schrijven snel negatief gedrag van hun tienerjaren toe aan het start van de puberteit.

Ten slotte suggereert current onderzoek sterk dat puberteit minder dramatische effecten heeft voor de meeste tieners dan vaak wordt gedacht. Ouders moeten hun kinderen natuurlijk adviseren en zich voorbereiden op de veranderingen die ze gaan doormaken.

pinit fg en rect red 28 - Tieners en puberteit - Zijn de effecten op tieners overdreven?

Article Tags:
· · · · ·

Comments are closed.