Nov 30, 2019
12 Views
Comments Off on Stephen King is meer introspectief in zijn nieuwe roman Physician Sleep

Stephen King is meer introspectief in zijn nieuwe roman Physician Sleep

Written by

In de nieuwe roman van Stephen King, Dokter slaap, King brengt het karakter terug van Danny Torrence, de kleine jongen erin De glans. In interviews zegt King dat wanneer followers vragen naar het lot van specifieke personages (degenen die de horror echt doormaken), hij meer geïnteresseerd is in degenen die het lot van Danny in twijfel trekken. Ik denk dat de meeste mensen die de movie hebben gezien zich de schattige kleine jongen op een driewieler herinneren met een kapsel in een kom die door de lege gangen van het Overlook Lodge snelde. Later om weg te rennen van een gekke "witte knokkel alcoholist" die zijn vader was.

Dokter slaap is naar mijn mening semi-autobiografisch. Vind leuk Doema Sleutel, die te maken heeft met de nasleep van een man die een vreselijk ongeluk heeft gehad (zoals King), Dokter slaap gaat over de realiteit van hoe het is om een ​​herstellende alcoholist te zijn. Ik wist niet dat King alcoholist was, maar hij herstelt al meer dan twintig jaar. Hij kent dus de diepten waar males in kan duiken, evenals de moeilijkheden om te proberen nuchter te blijven. In Dokter slaap, Danny is een alcoholist zoals zijn vader en een kettingroker zoals zijn moeder (die in de roman is overleden aan longkanker). Bij het schrijven van het boek vertelde koningszoon Owen hem dat de "duik" die hij Danny, nu Dan, had gegeven, niet ver genoeg was om de sprong te wagen die Dan's vader, Jack, had genomen. King neemt zijn advies aan. Dus als je niet bruto wilt, lees dan snel vooruit. Dan, nadat hij een meisje had opgepikt, ruzie had gemaakt, besteedt al zijn salaris aan cocaïne, wordt nog dronken wakker en moet naar de badkamer. "Nog een schok van zijn ongelukkige darm … Dat maakte alle kotsgeur los: de azijngeur van hardgekookte eieren in een grote glazen pot, de smaak van barbecuesmaak met varkenszwoerd, de aanblik van frietjes die verdrinken in een bloedneus van een ketchup Dat alles stopte hem gisteravond tussen schoten in. Hij ging spuwen … "En dat doet hij op spectaculaire wijze. Maar dat leidt tot de belangrijkste reden voor de scène … Dan's duik. Als hij de badkamer verlaat, komt er uit een andere kamer een peuter met een flodderige luier vol met alles wat een child weggooit, ziet de cola op de tafel, hire ernaartoe en roept: "canny, mama, canny!" Danny weerhoudt hem ervan de "canny" te krijgen en de kleine jongen valt in slaap met zijn dronken moeder. Danny merkt blauwe plekken op het lichaam van de kleine jongen. Terwijl de moeder flauwvalt, gaat hij door haar portemonnee en neemt al haar geld op. Dit te rechtvaardigen door te zeggen dat zij degene was die hem zijn salaris liet uitgeven aan cola. Het aannemen van het geld achtervolgt Dan. En de blauwe plekken op de kleine jongen achtervolgen Dan. Dit is voor mij de echte kern van de roman. Dan kan niet verder komen dan de demonen van zijn verleden, zijn moorddadige, alcoholische vader, de dode maar geen dode mensen uit The Overlook die hem bezoeken en stukjes van hun rottende, rottende lichamen achterlaten en de moeder met haar gekneusde babyjongen. Dan ontdekt "dat herinneringen de echte geesten zijn" en dat "je jezelf overal met je meeneemt".

Natuurlijk moet er in elke King-roman een soort bovennatuurlijke krachten zijn die verwoesting veroorzaken. In deze roman gaat King in op het idea van 'het stralende'. Het is het vermogen om de gedachten van andere mensen te lezen, objecten te verplaatsen of uit zichzelf te projecteren. Dan heeft het en een jonge tienermeisje genaamd Abra. In Dokter slaap, moeten ze vechten tegen een stel eeuwenoude seriemoordenaars, de True Knot, vermomd als RV rijdende gepensioneerden die zich letterlijk voeden met de pijn van anderen. Ze voeden zich alleen met mensen met "de blinkende", en ze maken hun dood bijzonder wreed. Het zorgt voor een betere "stoom". Ze krijgen een grote kick uit 9/11 en andere tragedies. De leider van deze groep, een vrouw genaamd Rose, heeft een slagtand. In Dokter slaap, Dan vecht zijn verleden met veel grotere angst en angstgevoelens dan de vrouw met de slagtand. Dan leert through AA 'een nieuwe vrijheid en nieuw geluk kennen'. Hij komt ook tot het besef dat hij "geen spijt zal hebben van het verleden, noch de deur erop wil sluiten". Met deze roman sluit King blijkbaar niet de deur van zijn verleden.

pinit fg en rect red 28 - Stephen King is meer introspectief in zijn nieuwe roman Physician Sleep

Article Tags:
· · · · · · · · · ·

Comments are closed.