Nov 28, 2019
13 Views
Comments Off on Punk pruik – een prentenboek voor kinderen – door Lori Ries & geïllustreerd door Erin Eitter Kono

Punk pruik – een prentenboek voor kinderen – door Lori Ries & geïllustreerd door Erin Eitter Kono

Written by

'Mijn moeder heeft buitenaardse blobs in haar. Ze worden kanker genoemd.' Punk pruik is een prentenboek voor kinderen met een verhaal van een kleine jongen die zijn moeder ondersteunt terwijl ze haar "buitenaardse blobs zapt met medicijnen".

Ik hou van kinderboeken … boeken met veel foto's en een geweldig verhaal. Ouders lezen weet waar ik het over heb. Ik lees ze graag hardop voor aan mijn kinderen en gebruik allerlei verschillende stemmen. Misschien hou ik van ze omdat ik nog steeds een variety van hart ben, wie weet?

Er zijn momenten dat je een boek leest en weet dat het belangrijk is. Het potentieel ligt daar in jouw handen en je kunt je alleen maar voorstellen welke affect dit boek zou kunnen hebben als mensen van het bestaan ​​ervan wisten.

Punk pruik een van die boeken. Het is een verhaal van een kleine jongen wiens moeder kanker heeft. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de jongen, in de taal van een variety. Dit boek is anders dan alle boeken die ik eerder heb gelezen. Lori Ries schrijft feitelijk over dit zeer serieuze onderwerp en voegt een vleugje humor toe. De illustraties van Erin Eitter Kono verrijken de verhaallijn. Ze zijn comfortabel eenvoudig, maar tonen toch een gevoel van plezier.

Het verhaal begint met een moeder, vader en een kleine jongen die naar het ziekenhuis gaan. De kleine jongen legt uit dat zijn "moeder buitenaardse blobs in haar heeft". Vervolgens zien we mama in mattress in het ziekenhuis, omringd door bloemen en kaarten. Later wanneer moeder thuis is, zijn er verschillende foto's waarop ze er moe en versleten uitziet. De kleine jongen is liefdevol en troostend voor zijn moeder en zegt: "Ik … geef haar mijn gorillabeker die van mij was toen ik klein was." Later veroorzaakt de kankerbehandeling het haar van moeder. Als mama zich beter voelt, gaan ze naar "Harriet's Hair" en passen ze pruiken. Ze hebben een leuke tijd om al deze gekke pruiken te passen! Moeder kiest uiteindelijk een stekelige oranje lange pruik en deze heet Punk Wig.

Het boek focust op het belang van gewoon samen zijn als moeder en zoon. Ze zien een pompoen uitkiezen (zo oranje als de pruik!), Samen schommelen en natuurlijk al die gekke pruiken passen. Mijn favoriete foto van het hele boek is mam die een zwart leren jack, een spijkerbroek en haar oranje stekelige punkpruik draagt! Aan het einde van het boek is mama's haar terug gegroeid en de kleine jongen grijnst van oor tot oor: hij magazine nu de Punk-pruik dragen.

Lori Ries begrijpt het precies goed. Ze combineert precies de juiste hoeveelheid gevoeligheid, kinderlijke charme met een gezond gevoel voor humor.

Kinderen zijn vaak de onschuldige slachtoffers wanneer een ouder kanker heeft. Aan kinderen uitleggen wat er gebeurt, kan een lastige onderneming zijn. Een boek als Punk pruik is misschien het perfecte hulpmiddel om aan dat gesprek te beginnen: eenvoudige taal, aantrekkelijke foto's en een grappig verhaal over liefde en ondersteuning.

pinit fg en rect red 28 - Punk pruik - een prentenboek voor kinderen - door Lori Ries & geïllustreerd door Erin Eitter Kono

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · ·

Comments are closed.