Nov 29, 2019
14 Views
Comments Off on Ontdoen van pimples – Weten wat pimples zal veroorzaken

Ontdoen van pimples – Weten wat pimples zal veroorzaken

Written by

Joanna en Mandy zijn de beste vrienden. Ze genieten van en praten over dingen waar de meeste tieners van houden, eten, kleding, movies, feestjes en jongens. Een week voor hun junior promenade zagen beide meisjes wanhopig zeuren. Wie is de dader? Nee. Geen jongen. Ze hadden een acne-uitbraak – Joanna had puistjes op haar voorhoofd, terwijl Mandy er twee op haar kin had. "Ugh!" de meisjes kreunden terwijl ze hulpeloos in de spiegel staarden.

Klinkt als een scène recht uit een puistje medicatie of cleaning soap industrial, toch?

De waarheid is echter dat pimples een veel voorkomende huidaandoening is die ongeveer 80 procent van alle adolescenten treft. Het wordt veroorzaakt door de ontsteking van de haarzakjes en talg (olieproducerende) klieren van de huid. Zits begint meestal in de puberteit en kan vele jaren aanhouden. De haarzakjes van de huid worden geblokkeerd door plakkerige cellen die niet normaal worden afgeworpen, waardoor de talg (een lichaamsolie) wordt gevangen die wordt geproduceerd door aangrenzende talgklieren. De geblokkeerde, met olie gevulde follikel bevordert vervolgens de vermenigvuldiging van de bacteriën die normaal aanwezig zijn in de haarzakjes, wat uiteindelijk leidt tot ontsteking, roodheid en puistvorming.

The Culprits – Zits

Bij adolescenten zijn acne-opvlammingen waarschijnlijk gerelateerd aan een natuurlijke toename van androgene hormonen tijdens de tienerjaren, met erfelijke factoren die ook bijdragen aan het probleem. Volgens het Nationwide Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Pores and skin Illnesses in de VS zijn andere mogelijke factoren: emotionele stress, druk uitoefenen op het gezicht door aan één kant van het gezicht te slapen of uw oor in uw handen te laten rusten; gebruik van olieachtige cosmetica; geneesmiddelen zoals lithium of steroïden (zowel door de arts voorgeschreven als potentieel schadelijke steroïden voor lichaamsbouw); of disfunctie van de eierstokken of bijnieren.

Om van pimples af te komen, moet u eerst weten wat pimples kan veroorzaken:

– Comedonen, of gewoonlijk "mee-eters" genoemd. Dit zijn vergrote haarzakjes die zijn gevuld met talg en open op het huidoppervlak. Pigment van de talg maakt ze zwart lijken zoals in het geval van mee-eters. Witte koppen daarentegen zijn aan de oppervlakte gesloten, vandaar de naam.

– Puistjes of "puistjes." Deze ontstaan ​​wanneer comedonen ontstoken raken (of immuuncellen intrekken, waardoor stoffen vrijkomen die irritatie en roodheid veroorzaken). Deze cellen worden aangetrokken door de zich uitbreidende bacteriën of door externe manipulatie, zoals wanneer males "puistjes pakt".

– Knobbeltjes en cysten. Dit zijn grotere follikelinfecties die zich dieper in de huid uitstrekken en stevige diepe bultjes en zwellingen vormen.

Ga naar onze web site voor meer informatie over hoe u zich kunt ontdoen van pimples door een geschikte acne-behandeling of acne-product te gebruiken.

pinit fg en rect red 28 - Ontdoen van pimples - Weten wat pimples zal veroorzaken

Article Tags:
· · · · · · · ·

Comments are closed.