Nov 28, 2019
8 Views
Comments Off on Niet alle honden hebben baat bij een zomers kapsel of scheren

Niet alle honden hebben baat bij een zomers kapsel of scheren

Written by

Het is onmogelijk om te tellen hoe vaak elke zomer een professionele trimmer wordt gevraagd om de hond van een klant te scheren in een poging het koeler te maken. Hier op het platteland van Montana, waar de zomers verzengen, heb ik verzoeken gekregen om bijna elk denkbaar ras te scheren. Het is een veel voorkomende misvatting dat alle honden automatisch koeler zouden zijn als ze minder haar hadden.

Eerst is het belangrijk om te overwegen welk kind haar de hond heeft. Alle honden kunnen in principe in twee groepen worden verdeeld. Ten eerste hebben we degenen die regelmatig moeten worden geknipt, zoals poedels, shih tzus, cocker spaniels, lhasa apso's, terriërs, and many others. Honden in deze groep hebben haar dat langer en langer zou blijven groeien totdat het werd geknipt. Deze rassen kunnen probleemloos worden geschoren. Het uittrekken van overtollige vacht door ze neer te scheren bij heat weer zal ze inderdaad comfortabeler en koeler maken en zal de vacht van de hond niet beschadigen. Dit is echter niet het geval bij de tweede groep.

Deze groep honden bestaat uit alle andere rassen, langharige of kortharige, wiens haar slechts één lengte groeit en dan die lengte blijft. Deze honden werpen meestal veel meer af dan honden in de eerste groep. Deze omvatten retrievers, pomeranians, grote pyranees, chow chows, pugs, Duitse herders, husky's, en de lijst gaat maar door. Hun jassen werken als isolatie tegen de elementen en mogen nooit worden geschoren. Haal je de isolatie tenslotte in de zomer uit je huis om het koeler te maken? Absoluut niet, en dat geldt ook voor deze honden.

De vachten van de honden in de tweede groep bestaan ​​uit twee verschillende haartypes, een zachte, donzige ondervacht en hardere, dikkere haren die bewakingsharen worden genoemd. Deze twee soorten haren zijn eigenlijk ontworpen om te matten en te klitten om een ​​harde schaal te vormen of om het dier te pellen om hun temperatuur in extreem weer te reguleren. Zonder regelmatig poetsen en verzorgen, gebeurt dit vaak, wat de eigenaar tot de valse conclusie leidt dat de vacht moet worden afgeschoren om de hond koeler te maken. Het afscheren van het haar van deze honden neemt echter hun isolatie van de hitte weg, waardoor deze honden heter en ongemakkelijker worden. Scheren maakt ze ook meer vatbaar voor zonnebrand.

Het is belangrijk om te begrijpen dat als je de beslissing neemt om dit soort honden toch te scheren, hun haar nooit meer hetzelfde zal zijn. Scheren zal de vacht voor altijd veranderen. Niet alleen groeit het haar extreem langzaam terug, maar het groeit ook veel zachter en schaarser terug. De kleur van de vacht zal ook anders zijn, omdat het haar minstens twee tinten lichter zal zijn dan voorheen.

Een van de ergste dingen aan het scheren van een hond met dit kind haar is dat de hond wat we clipper alopecia noemen, kan ontwikkelen. In eenvoudige bewoordingen betekent het gewoon dat het haar niet teruggroeit. Dit wordt veroorzaakt door een verandering in de beschermharen wanneer ze worden gesneden. Clipper alopecia ontwikkelt zich meestal eerst in een pleister op de rug van de hond, die zich recht voor de staart bevindt. Na het scheren groeit er alleen een dunne laag haar terug, meestal met een maximale lengte van ongeveer een halve inch. Honden die deze aandoening ontwikkelen, hebben jassen die door mot worden gegeten. Dit is geen aantrekkelijk gezicht!

Oké, dus wat gebeurt er als je een hond hebt die tot op de huid mat is en te heat lijkt te zijn in dit zwoele weer? Vraag het advies van een goed opgeleide trimmer om de beste manier van handelen te bepalen. Met de vele wonderverzorgende producten die er op de markt zijn, kunnen deze jassen vaak worden opgeslagen met een paar intense verzorgingssessies en enige inspanning in de dagelijkse verzorging van de eigenaar. Dit optimaliseert de vacht van de hond om zijn isolerende taken appropriate uit te voeren. Af en toe is de vacht echt onherstelbaar en moet hij zelfs worden geschoren om opnieuw te beginnen. Uw trimmer kan u helpen met deze beslissing en u aanwijzingen geven hoe u deze situatie in de toekomst kunt voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat als u een gemengd ras hond hebt, het moeilijk kan zijn om te bepalen in welke groep de hond valt. De meeste trimmers kunnen de vacht van een hond bij inspectie evalueren om u te laten weten in welke groep de hond valt en welke actie u moet ondernemen, de risico's die ermee gepaard gaan, enz.

Als een voormalige professionele trimmer voel ik sterk dat het de verantwoordelijkheid van de trimmer is om deze dingen volledig uit te leggen aan klanten die hun honden willen laten scheren. Het is belangrijk om kennis met de klanten te delen om de greatest mogelijke beslissing te nemen voor het huisdier dat verzorging nodig heeft.

COPYRIGHT 2008 Shannon Heggem

pinit fg en rect red 28 - Niet alle honden hebben baat bij een zomers kapsel of scheren

Article Tags:
· · · · · · · · · ·

Comments are closed.