Nov 27, 2019
10 Views
Comments Off on Mullet kapsel

Mullet kapsel

Written by

Een mul kapsel is kort aan de voorkant en zijkanten van zijn hoofd, en lang aan de achterkant. Het woord "mul" werd gepopulariseerd door de Beastie Boys, een Amerikaanse hiphopband; of ze het hebben bedacht staat ter discussie. Er zijn veel verschillende soorten mul, variërend van iets als een gelaagd kapsel (met korte lagen op de bovenkant van het hoofd) tot een crew met een lange staart van haar die zich uitstrekt tot het midden van de rug.

De look werd voor het eerst gezien in Amerika in de jaren 1960, hoewel het gemarginaliseerd bleef tot de jaren 1980, toen bands van "hair-metal" en "glam-metal" begonnen te plagen en hun haar in onderhoudsklare mullet-haarstijlen drongen. Hair metal-muzikanten droegen allemaal groot haar dat kort aan de bovenkant was en ongeveer op schouderlengte aan de achterkant.

Tegenwoordig wordt dit kapsel sterk geassocieerd met de blanke arbeidersklasse, followers van heavy metallic en lesbiennes. De verticale raamstijl wordt daarom niet gezien als glamoureus of wenselijk. Zijn reputatie verslechterde, als er iets was, toen hipsters halverwege de jaren 00 mul begonnen te dragen.

Dit kapsel zal waarschijnlijk een sterke reactie krijgen van andere mensen, van ironisch plezier aan de ene kant tot walging aan de andere kant. Ik ken minstens één poëziewebsite gewijd aan het mul-kapsel. Voor sommige mensen weerspiegelt een verticale raamstijl een soort van "wat maakt het uit wat andere mensen denken?" houding waar ze jaloers op zijn of naar streven.

Beroemde muldragers zijn onder andere Joan Jett, Jon Bon Jovi en Nick Cave.

Een verticale raamstijl ziet er bij sommige mensen goed uit. Zelfs als de gepermanenteerde mul everlasting uit de mode is (klop op hout), kunnen mensen met steil of golvend haar een bijgewerkte versie van het kapsel van mevrouw Jett dragen (zie bovenstaande foto), met kort, gelaagd haar dat het gezicht en de schouder omlijst lengte haar aan de achterkant.

Dit kapsel ziet er het beste uit bij knappe mensen met donker haar. Ik weet niet zeker waarom. Mijn weloverwogen gok is dat donker haar het gezicht omlijst en de aandacht erop vestigt. Wanneer de persoon een mooi gezicht heeft en wanneer de snit hun gezichtsvorm flatteert, doen de klassenimplicaties van het kapsel er niet meer toe.

Voor mensen met lichter haar, of minder dan verbluffende functies, is de mul een beetje een gok.

pinit fg en rect red 28 - Mullet kapsel

Article Tags:
· ·

Comments are closed.