Nov 29, 2019
11 Views
Comments Off on Manieren om onrustige tienerjongens te helpen

Manieren om onrustige tienerjongens te helpen

Written by

Probeer de volgende keer dat je over straat loopt niet te negeren om oogcontact te maken met die enge ogende tiener. Ja, zijn broek zakt onder zijn knieën. Ja, zijn haar is misschien ruig. Waarom hij die piercing in zijn neus heeft, weet alleen hij. Kijk naar hem. Kijk even naar zijn ogen. Je kunt waarschijnlijk die kou zien. Je kunt zien dat er iets ontbreekt. Hij heeft ergens behoefte aan – een relatie misschien? Iemand om te vertrouwen? Iemand die hem vertrouwt? Een echte vriend? Een mentor? Gewoon een schouder om op te leunen of een oor om tegen te spreken misschien?

Tienerjongens worstelen met proberen het juiste imago te krijgen. Ze willen controle over hun leven hebben, ze willen hun eigen beslissingen nemen, ze willen onoverwinnelijk zijn, maar meer dan alles wat ze willen worden geaccepteerd.

Ouders met deze idealen opvoeden kan finest moeilijk zijn. Het is duidelijk dat een veertienjarige jongen geen controle over zijn eigen leven kan hebben. Hij magazine niet de hele nacht rondhangen, hij kan niet deelnemen aan seksuele activiteiten, hij kan niet betrokken raken bij bendes, hij magazine geen sigaretten roken of alcohol drinken. Het zou dwaas zijn voor een ouder om een ​​tiener de controle over zijn eigen leven te geven.

Het is echter mogelijk dat een ouder zijn tiener helpt zijn eigen beslissingen te nemen. Dit zal hen niet alleen helpen zich voor te bereiden op de volwassenheid, maar zal hen ook minder als een kleine jongen en meer als een volwassen man laten voelen. Het is belangrijk dat onze tieners wat ruimte krijgen om te groeien. De soorten keuzes die tienerjongens moeten worden toegestaan, omvatten, maar zijn zeker niet beperkt tot, het volgende: hun carrièredoelen, al dan niet om werk te zoeken op faculty, welke vrijetijdsactiviteiten om deel te nemen, al dan niet een bankrekening, al dan niet het verkrijgen van een leervergunning / rijbewijs, welke vrijwilligersmogelijkheden om deel te nemen, enz.

Voor zover jongens onoverwinnelijk zijn – je kunt lachen als je wilt, maar als je veel tienerjongens hebt gezien, weet je precies waar ik het over heb. Als de oprichter van een ranch voor onrustige tieners, spreek ik vaak met ouders die dat als een van de vele bijvoeglijke naamwoorden gebruiken om hun zonen te beschrijven. Wanneer jongens deze gemoedstoestand bereiken, kunnen anderen in gevaar worden gebracht. Soms vinden jongens dat ze te oud of te groot zijn om gedisciplineerd te worden. Ze hebben het gevoel dat ze de hele nacht buiten kunnen blijven en niemand zal hen pijn doen. Ze hebben het gevoel dat ze alles kunnen zeggen of doen tegen wie ze maar willen en niemand zal hen stoppen.

Het is van essentieel belang dat ouders zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun tienerzonen. Tijdens hun interacties moeten ze met hen praten over harde levenslessen die ze als tiener moesten leren of dat anderen die ze kennen misschien op de harde manier moesten leren. Wanneer een jongen weigert acht te slaan op de waarschuwingen die hij heeft gekregen en hij uithaalt als familieleden en de regels negeert, weigert om naar faculty te gaan, anderen in gevaar brengt, enz., Dan heeft een ouder geen andere keuze dan self-discipline – ongeacht van de gevoelens van de jongen over die self-discipline.

Het merendeel van de studenten verwijst naar onze kostschool voor risicojongens wordt doorverwezen nadat hun ouders al seculiere counselingprogramma's, geestverruimende medicijnen, interventie van schoolpersoneel, soms zelfs psychiatrische ziekenhuisopnames hebben geprobeerd – allemaal dingen die hun form niet hebben geholpen helemaal niet. Vaak leren we snel nadat we met de ouders hebben gesproken of nadat we jongens hebben ingeschreven dat de ouders moeite hebben met het beheersen, dat de ouders op een gegeven second een angst ontwikkelden om hun jongen te disciplineren – of die angst een angst voor het form was / tiener die hen pijn doet, een angst om in juridische problemen te komen voor self-discipline, of een angst voor wat anderen over hen zouden zeggen, verschilt van geval tot geval. Tieners die lang niet gedisciplineerd zijn, zullen echter gedragsproblemen ontwikkelen die uit de hand lopen en als de ouder op dat second geen hulp zoekt, kan het form worden opgesloten of erger – met de ouders die geen inspraak hebben dus in de materie.

Mijn advies voor ouders van onrustige tienerjongens is dit: 1) zoveel mogelijk tijd met hen doorbrengen als je kunt – zelfs als je dat niet wilt of zij niet willen; 2) laat hen ruimte om enkele keuzes voor hun leven te maken (veilige beslissingen); 3) complimenteer je zoon zo vaak mogelijk; 4) disciplineer je zoon wanneer het nodig is – en wees consequent in de vorm van self-discipline die je kiest te gebruiken; en 5) laat hem zoveel mogelijk van de energie gebruiken die God hem heeft gegeven – of dat nu is door hem te laten sporten, te helpen het gazon, dieren te verzorgen of aan andere klusjes te werken, deel te nemen aan een dagelijkse trainingsroutine , enz. – maar laat hem niet al zijn vrije tijd doorbrengen met zitten, television kijken, naar muziek luisteren of praten / sms'en op de mobiele telefoon. Dat zal zijn niveau van energie in staat stellen zich op te bouwen en hij zal het uiteindelijk vrijgeven – op manieren die niet beheersbaar zijn.

pinit fg en rect red 28 - Manieren om onrustige tienerjongens te helpen

Comments are closed.