Nov 28, 2019
9 Views
Comments Off on Keltische kapsels, verzorgingsdecor en hygiëne

Keltische kapsels, verzorgingsdecor en hygiëne

Written by

Veel mensen hebben me gevraagd naar Keltische kapsels voor zowel mannen als vrouwen. Ze willen weten over het dagelijks leven en hoe ze eruit zagen.

Keltische zeep – De Romeinen merkten op dat de Kelten erg kieskeurig waren in bad- en verzorgingsgewoonten. Ze rook geweldig, omdat we weten dat ze 's morgens hun handen en gezichten met zeep wasten, en' s avonds volledig met zeep baden. Daarna brachten ze olie met geurende kruiden op hun huid aan. In de Brehon-wetten zijn er duidelijke beschrijvingen over wanneer de elite 'veiligheids'-krijgers moeten baden en pleegkinderen om de andere dag moeten worden gewassen. Een snotaap was een soort mantel Bijna ritueel in geloof. Er wordt gezegd dat het de Kelten zijn die zeep aan de Romeinen hebben geïntroduceerd die de olie en stokjes eerder hebben gebruikt om hun vuil af te schrapen.

Keltische handen – In Ierland moesten de hiërarchiepersonen hun nagels goed verzorgd houden. De krijgers werden als hiërarchie beschouwd en zouden beschaamd worden als hij zijn nagels haveloos hield. Vrouwen verfden soms hun nagels karmozijnrood, zoals we zien in het verhaal van Deirdre, die een verklaring aflegt dat haar nagels crimpen verwijst naar vreugdevolle gelegenheden en dus zal ze dit niet langer doen wanneer sommige jongens sterven.

Celtic gezichts- en lichaamshaar en make-up – Maak Kelten soms met of zonder een baard of snor, afhankelijk van de stam en positie. Sommige soldaten en lagere klasse Kelten hadden snorren, vaak opgerold aan de uiteinden, maar zonder de baard tot de middeleeuwse periode. De baarden waren vaak gevorkt – Ierse kunstwerken tonen maar heel weinig anderen een onbewerkte baard, en in plaats daarvan met een vierkante snit op de bodem. Andere baardstijlen tonen een enkele lange baard op de kin, soms met een vierkante snit naar de onderkant.

Prominente personen waren gladgeschoren of hadden zowel een baard als een snor. De snor werd later bekend bij de aristocratie en werd alleen gedragen, wat doorging tot de middeleeuwse periode. Diodorus van Sicilië – "Nobles scheren hun wangen, maar ze laten de snor groeien totdat deze de mond bedekt." Zoals gezegd zijn er verschillende stammen dus dit hangt allemaal af van het gebied. Caesar merkte op dat de Kelten hun lichamen hadden geschoren behalve het hoofd en de bovenlip.

In de mythen kunnen we veel dingen zien die ze deden, maar males moet de vele doorlezen om deze edelstenen te vinden. Bijvoorbeeld – Bessensap, zou soms worden gebruikt voor dames wenkbrauwen zwart. Van Ierse zendingsmonniken was ook bekend dat ze hun oogleden zwart verven of verven. De wangen waren rood met behulp van een plant genaamd 'ruam' – dit kunnen elzenbessen zijn, maar het is onbekend. Het is niet duidelijk of zowel mannen als vrouwen hun wangen rood hebben.

Celtic Hair was lang volgens Cesar en een paar andere bronnen door de vrije klassen en voor zowel mannen als vrouwen – Ierse kunstwerken.

Warriors daarentegen – (Romeinse sculptuur van de 'stervende Galliër' en de soldaat uit het E book of Kells), hebben haar dat eruitziet als een geknipte kom, hoger aan de achterkant en langer over de ogen. De snit lijkt veel op de 'glib'-stijl gedragen door soldaten in het late middeleeuwse Ierland. Strijdersoldaten en mannen uit de lagere klasse droegen een lange snor zonder een bijbehorende baard. Een van de checks voor lidmaatschap voor het toetreden tot enkele van de elite krijgersgroepen was dat de kandidaat door een bos moest rennen, achtervolgd door de hele Fianna, zonder dat een vlecht van zijn haar door de takken werd losgemaakt.

Soms droegen ze hun haar in meerdere ingewikkelde krullen en vlechten die ze veren, gouden ballen, zilveren en bronzen linten, dunne flexibele gouden platen of gouden ballen en andere ornamenten in hun haar versierden. In de Tain Bo Culaigne draagt ​​een mooie vrouw drie vlechten haar die om haar hoofd zijn gewikkeld, en de vierde die over haar rug naar haar enkels hangt. Een van de checks voor het lidmaatschap van de Warrior-klasse was dat de kandidaat door een bos moest rennen, achtervolgd door de hele Warrior-band, zonder dat een vlecht van zijn haar door de takken werd losgemaakt.

De oude Kelten hadden een unieke kapsel dat de aandacht trok van vele klassieke auteurs.

Diodorus van Sicilië – zegt dat de Kelten lang en gespierd waren, met een bleke huid en blond haar dat ze kunstmatig benadrukken door het in kalkwater te wassen. Ze verzamelen het dan terug van het voorhoofd naar de bovenkant van het hoofd en naar de nek van de nek … en daarom wordt het haar zo zwaar en grof dat het lijkt op de manen van paarden. Zouden ze de God van de Eenhoorn of Paard als hun moeder kunnen beschouwen.

Ierse teksten verwijzen naar haar zo lang en stijf dat het een vallende appel zou hebben gespietst. De Ierse heldengod CuChulainn wordt op deze manier beschreven en er wordt aan toegevoegd dat zijn haar van drie kleuren was, het donkerst in de buurt van de hoofdhuid en het lichtst aan het eind. Als hij een Hound-constellatie is, kunnen we de zwakkere sterren zien, of het kan de verwijzing zijn naar de stijl van bleken die ze hebben geleerd te doen.

* Opmerking – Kelten hebben hun kinderen altijd voor studie bij andere clans opgevoed. Zeep is niet bewezen, maar de meeste zeggen dat het de Kelten zijn die het hebben uitgevonden of het naar Europa hebben gebracht.

De bovenstaande informatie die ik kreeg uit beschrijvingen van Welshe en Ierse mythologieverhalen, zowel klassieke als vroege Ierse bronnen, evenals afbeeldingen in Ierse kunstwerken van verschillende auteurs zoals Joyce, Berresford, beide Mathews & Markale.

pinit fg en rect red 28 - Keltische kapsels, verzorgingsdecor en hygiëne

Comments are closed.