Nov 29, 2019
10 Views
Comments Off on IZEE "Opgroeien in een houtkapkamp" Hoofdstuk 3

IZEE "Opgroeien in een houtkapkamp" Hoofdstuk 3

Written by

IZEE Hoofdstuk 3 ~ Vroege jaren ~ Bates, Oregon

Mijn herinnering aan mijn vroege kinderjaren is een beetje afstandelijk. Tot het einde van mijn derde leerjaar woonden we in Bates, Oregon. Dit is wat ik heb geleerd in Bates. Ten eerste had ik geleerd dat toen mijn moeder haar stem verhief, zelfs mensen buiten ons gezin deden wat ze wilde.

Toen ik vijf jaar oud was, was ik web begonnen met het eerste leerjaar. Er waren geen kleuterscholen. Mama had besloten dat ik oud genoeg was en de college dwong me mee te nemen, ook al was de afsluitdag enkele weken voor mijn verjaardag van 15 oktober. Toen de griffier haar probeerde te vertellen dat ik niet oud genoeg was, was ze onaangekondigd naar binnen gegaan om de directeur te zien.

Hij schrok. "Mevrouw Miles?" Hij herinnerde zich haar. Hoe kon hij dat niet? Hoe vaak…?

"Meneer Cardwell! Ik zal u laten weten dat ik deze energieke jongen twee maanden op termijn heb gedragen. Dus echt, hij is meer dan oud genoeg. Er is geen reden, op Gods groene aarde, waarom hij nog een jaar zou moeten wachten! Hij gaat DIT jaar met college beginnen! "

Leonard Cardwell stond op achter zijn bureau, liep naar zijn raam en staarde naar de speelplaats van zijn college. Dit was zijn domein. Hij was directeur op de basisschool zolang iedereen zich kon herinneren, zelfs hij. Het zou weer een moeilijk jaar worden. Babyboomers, zoals ze werden genoemd. Dit zou de grootste klasse eerste klassers zijn die ooit was begonnen. Binnenkort zou zijn speeltuin in leven zijn en hij zou het te druk hebben met het beheren van self-discipline om nog een Miles-kind op te merken. Hij kende Rita en Robert. Rita had het goed gehad, een perfecte scholar. Robert heeft frequente self-discipline nodig. Deze heeft nog een knipbeurt nodig. Hij haatte het zijn haar te knippen. Hij zou niet stilstaan. Zwartste haar met de lichtste huid die hij ooit had gezien. De jongen was daar, bewonderde zijn peddel en trok aan het touw dat Cardwell nodig vond om zijn, meest ernstige, self-discipline toe te dienen.

Mildred Miles wachtte. Ze was een blik, slank, welgevormd, zwart haar op schouderlengte. Ze was heel gepast, intens loyaal aan haar man. Als ze in dit kleine stadje niet was geweest, had Cardwell het gehoord. Ze had hem voor het laatst bezocht nadat hij Robert had moeten disciplineren. Hij dacht dat ze haar kinderen te sterk beschermde. Ik zou haar graag willen disciplineren, dacht hij.

"Welnu, mevrouw Miles, ik neem aan dat we in uw geval een uitzondering kunnen maken," glimlachte hij. 'Ik weet dat je kinderen altijd schoon zijn. Dat waardeer ik dus. Moet een van je mannen een knipbeurt nodig hebben?'

"Waarom, meneer Cardwell," antwoordde ze met een glimlach, "denkt u dat u tijd zou hebben om ze een knipbeurt te geven voordat de college begint?"

De wijze opdrachtgever knipt haar aan de zijkant. Hij sneed het web zo slecht, dezelfde lengte, aan de bovenkant. Er waren geen erkende kappers in Bates, Oregon. Hoewel Cardwell geen vergunning had, verwachtte hij dat de bemanning alle jongens tot acht jaar zou knippen. Vanuit zijn huis bood hij zijn, openbare clipdiensten, na college en in het weekend, voor een greenback per hoofd. "Laat je Bud de jongens brengen tegen zaterdagochtend, negen uur, scherp! Ik zal ze allemaal snijden."

"Oh, dank u, mijnheer Cardwell. Mijn kleine Rusty zal u helemaal geen problemen opleveren. Misschien was ik vorig jaar te overstuur over de brandwonden van Robert en de beugels. Hij zal dit jaar veel beter zijn, Rusty, je laat de dingen van meneer Cardwell met rust, of hij kan proberen er een op je te gebruiken … Kom mee, nu. Je vader zal snel thuis zijn.

Mildred was stilletjes tevreden. Zoals gewoonlijk had ze overwonnen. Cardwell had een uitzondering toegestaan. Rusty zou met college beginnen. Voor het eerst in vijftien jaar zou ze elke weekdag een paar uur voor zichzelf hebben. Misschien zou ze leren haar te knippen. Het leek een ongelofelijke hoeveelheid geld om Cardwell zijn manuele tondeuse over het hoofd van een jongen te laten lopen. Ze moest het altijd opruimen als ze thuiskwamen. Mensen die haar zo slecht knippen als Cardwell, waren precies de reden waarom ze de wetten hadden aangenomen die kappers verplicht om een ​​vergunning te hebben. Ze zei tegen Bud dat hij alleen een trim moest krijgen. Om die man niet al zijn mooie, golvende haar opnieuw te laten knippen. Op een dag zullen ze wetten tegen zijn soort self-discipline aannemen. Ze was ervan overtuigd dat Cardwell het beter wist dan nu ook zijn touw aan haar zoons te gebruiken.

Bates was een zagerijstad. De ene winkel was particulier bezit. Ik herinner me dat het een strip met stripboeken had, zelfs, Purple Ryder. Ik vraag mijn moeder of ik Purple Ryder magazine hebben?

"Misschien niet, jongeman! Deze kosten tien cent. Je hebt thuis veel strips. Leg het terug!"

Ik begon te doen wat ze had gezegd. Maar ik wilde echt de nieuwe Purple Ryder. Hij was een cowboy die alle rode kleren en een rode hoed droeg. Toen mam niet keek, stopte ik het stripboek in een van de boodschappentassen.

Toen we thuiskwamen, begon ma de boodschappen uit te pakken voordat ik bij het boek kon komen.

"Heb ik dit gekocht? Ik heb dit stripboek niet gekocht! Ik heb je nee gezegd! Rusty, je hebt dit boek gestolen, nietwaar?"

Ik heb niet bekennen. Toch kreeg mijn gezicht dezelfde kleur als het stripboek. Ik verwachtte een pak slaag. Moeder had een veel zwaardere straf voor mij.

"Je gaat helemaal alleen terug naar de winkel van Carl Lishman en zegt hem dat je zijn stripboek hebt gestolen. Leg het niet gewoon terug op het rek! Je neemt het naar hem toe en je vertelt hem dat je hebt gestolen het! Ik ga het hem de volgende keer vragen als ik naar binnen ga! Ga jij nu … "

Geen enkele hoeveelheid tranen kon het goed maken. Ik was op heterdaad betrapt. Ik was nog nooit alleen naar de winkel gelopen. Het was meer dan zes straten verderop. Zelfs toen ik van huis was weggelopen, ging ik nooit zo ver. Wat als hij me in de gevangenis liet zetten? Ik haatte Rode Ryder. Het was de langste, gedwongen wandeling in mijn leven. Toen ik vijf jaar oud was, heb ik mijn leven van criminaliteit verlaten. Pas in de zesde klas zou ik ooit weer bij een misdrijf betrokken zijn. Rood is nog steeds mijn minst favoriete kleur.

Bates kreeg altijd veel sneeuw. Mijn broer, Robert, en ik zouden op het dak van het huis klimmen en in sneeuwbanken springen. Robert was vijf jaar ouder dan ik. Een geboren leider, hij had geen enthousiaste volger kunnen hebben. Wat hij ook maar kon bedenken, ik wilde het ook doen. Hij leerde me vechten en aarzelde nooit om me aan te moedigen dit te doen.

Mijn zus, Rita, was tien jaar ouder dan ik. Tegen de tijd dat ik in de derde klas zat, was ze al afgestudeerd, salutatorisch, van de middelbare college. Ik herinner me hoe Rita me zou helpen mijn natte broek te drogen als ik door het ijs op de kreek zou vallen waarvan ik niet verondersteld werd dat het in de buurt zou komen. Ze zou het mijn moeder niet vertellen. Rita had altijd de radio aan. Ik ben er zeker van dat de constante blootstelling aan liedjes uit de jaren 1950 een grote impression heeft gehad op het soort muziek dat ik tot op heden leuk vind. Rita zag aan het geluid van de motor van een auto wie er langs ons huis reed. Meestal wachtte ze op de auto van haar vriend Gene. Ze zei dat het het beste geluid van allemaal had. Ze waren getrouwd in het jaar dat ze afstudeerde. Rita heeft me geleerd dat verliefd zijn een goede zaak is.

Ik was de vijfjarige, eerste klasser wiens moeder had besloten dat hij te actief was om niet naar college te gaan. Er was geen kleuterschool, maar toch was ze erin geslaagd me op weg te helpen. "Een kleine voorsprong," had ze me verteld. Het voelde niet als een voorsprong. Ik wist dat ik een hoofd korter was dan de andere jongens. Er is mij verteld dat ik elke dag minstens één vuistgevecht kreeg op college of op weg naar huis. Omdat ik kort was voor mijn leeftijd, raakte ik nooit in gevecht met iemand die kleiner was dan ik. Hoewel ik me nooit zorgen hoefde te maken dat ik in de problemen zou komen omdat ik iemand anders in elkaar had geslagen dan ik, kon niemand zich herinneren wanneer mijn neus de eerste keer was gebroken.

Er was één sort, Jody Johnson, met wie ik elke week meerdere keren vocht. Hij was laborious. Zijn familie was verhuisd naar Bates, uit Oklahoma. Ze woonden in een koets, die op een oud stuk spoor was achtergelaten toen een spoorweg het in de vroege jaren 1900 niet meer gebruikte. Ik kan me niet voorstellen hoe dat gezin heat bleef, door die Bates-winters. Het is geen marvel dat de hele familie zo taai en gemeen was.

Robert en ik gingen naar het zwemgat. Sommige ondernemende jongeren hadden die zomer de Center Fork verdoemd, zodat het water meer dan twaalf voet diep was. Jody was daar. Ik had leren zwemmen toen mijn broer me meenam voor een ritje op zijn nieuwe Swinn-fiets. Hij zei dat ik te veel heb gewiebeld. Ik herinner me dat we van een brug de kreek in waren gegaan. Terwijl Robert zijn fiets redde, kwam ik erachter dat water niet iets was waar ik bang voor moest zijn.

Bij het zwemgat zag ik dat Jody nog niet wist hoe hij moest zwemmen. Ik dacht dat ik hem zou helpen leren. Jody's ogen werden heel groot toen ik hem vertelde wat ik van plan was te doen. Hij begon te schreeuwen om zijn grote broer. Ik zei tegen hem: "Wees niet bang!" Hij zou niet luisteren. Zijn geschreeuw stopte abrupt toen ik hem om de taille greep en ons allebei in het koude, diepe water dompelde. Toen ik boven kwam, maakte Jody grappige, gorgelende geluiden. Zijn ogen waren nog groter. Toen schreeuwde hij nog meer voordat hij zichzelf weer onder water stortte. Tevreden peddelde ik terug naar de kust.

Zijn grote broer, Okie Joe, sprong erin en trok Jody eruit. Toen gooide Okie Joe me erin. Toen ik lachend uitzwom, pakte Okie Joe me deze keer op, boven zijn hoofd, om me er weer in te gooien. Na die tijd op mijn rug te landen en water in mijn neus te krijgen, stopte ik met lachen. Ik worstelde om terug te gaan naar de oever van de rivier waar Jody stond te grijnzen.

'Gooi hem er weer in, Okie Joe,' drong Jody aan.

Nog een ander, ongepland bezoek aan de diepte. Ik was buiten adem en hoestte water uit toen ik aankwam bij de rivieroever. Okie Joe greep me bij het haar. Hij sleepte me uit het water en stelde me voor aan een nieuwe stapel koeien. Ik moet het heel dichtbij zien.

Ik heb die dag drie dingen geleerd:

Koe-onzin doet je ogen branden;

Het smaakt vreselijk;

Verwacht niet dat zelfs mijn grote broer met Okie Joe rommelt.

Hoewel ik genoeg voor een dag had gezwommen, liet Robert me teruggaan om mijn haar uit te wassen en het "spul" van mijn gezicht te halen. Jody was al lang niet meer huilen. Hij en Okie Joe giechelden terwijl ze vanaf een gezonde afstand mijn voortgang in de gaten hielden.

Robert had vrienden van zijn eigen leeftijd. Hij deed veel dingen waar ik alleen maar van kon dromen. Op een dag kwamen zijn vrienden naar ons toe om te oefenen in onze tuin en hun pijlen en bogen af ​​te schieten. Een vriend van mijn broer gebruikte een katapult. Zijn pijlen hadden vlijmscherpe 'jachttips'. Natuurlijk wilde ik het ook doen.

"Sorry, Rusty. Je bent gewoon te jong," zei Robert sympathiek. 'Mam zei dat ik je vandaag niet moest laten schieten. Maar je kunt wel zeggen wat je kunt doen. Je kunt' De boksjongen! ' Je krijgt alle pijlen uit de doeldoos en brengt ze terug naar ons 'Boogjagers'. Trek ze een voor een recht uit de schachten. Grijp ze niet bij de veren. " Robert was een geweldige leraar. "Wacht tot wij allemaal hun pijlen schieten," instrueerde Robert. "Ga niet wegrennen tot we klaar zijn! Wacht bij die growth, zodat je niet zo ver hoeft te rennen. Het zal sneller voor je zijn."

Het was beter dan niets. Ik was tenminste bij hen. Ze vonden het allemaal leuk omdat ik zo snel kon rennen. Het duurde niet lang voordat ik door de kleur van de veren wist tot welke boogschutter elke pijl behoorde. Het was leuk. Ik zou wachten tot alle boegjagers klaar waren en dan naar hun pijlen rennen en zien hoe snel ik terug kon naar de growth. Ik wilde zo graag anderen behagen dat ik mijn broer niet eens hoorde horen "Rusty, NOG NIET!"

Het plezier stopte toen de pijl "Jagen getipt" door mijn laars sneed. Ik had ervoor gezorgd dat alle bogen omlaag waren. Ik was de katapult helemaal vergeten. Hoe laborious ik ook probeerde te schreeuwen of huilen, ik kon er niets aan doen. Ik hinkte tevergeefs op mijn linkervoet en probeerde de pijl recht naar buiten te trekken. Het zou niet komen. Ik greep me met beide handen huge en vergat de veren. Toen ik op de grond viel, brak de pijl af. De schacht lag in mijn hand. De platte, scherpe punt, uit het zicht, zat in de kofferbak.

"Shezz, of mam zal je horen! Hier, laten we beginnen!" Robert maakte het al los.

Ik weet niet zeker wat angstaanjagender was, de gedachte aan waar de tip was, of de blik op het gezicht van mijn broer toen onze moeder uit het niets verscheen. Tegen de tijd dat ze mijn laars uitstapten, was de crew-sok niet meer wit. Ik wist dat mijn broer in grote problemen verkeerde.

"Mama, niet 'is fout …" begon ik te tranen. "Hij zei niet …"

"Jij arme ding! Probeer niet te praten … Je hebt veel bloed verloren …" Ze sloeg haar zeven jaar oude zoon in haar armen en hij was niet meer bang. "Geen artsen in deze stad … ze hebben die verpleegster in de fabriek, voor noodgevallen … Dit is een noodgeval! Robert Miles, je magazine deze tuin niet verlaten. Begrijp je me? Ik neem je broer om erachter te komen wat je hebt gedaan. "

Die dag heb ik nog drie dingen geleerd:

Sta mensen en hun sport niet in de weg;

Als je de boksjongen bent, wees dan niet te angstig;

Zelfs als je dat niet bedoelt, kunnen andere mensen je fouten betalen.

pinit fg en rect red 28 - IZEE "Opgroeien in een houtkapkamp" Hoofdstuk 3

Comments are closed.