Nov 28, 2019
11 Views
Comments Off on Het mysterie van koningin Elizabeth I is mogelijke bedrieger

Het mysterie van koningin Elizabeth I is mogelijke bedrieger

Written by

Een van de meest ongewone complottheorieën uit de geschiedenis was koningin Elizabeth I, de dochter van de Engelse koning Henry VIII en zijn tweede vrouw Anne Boleyn. In de eerste helft van de zestiende eeuw werd Elizabeth geboren bij de tirannieke Engelse koning. Toen ze ongeveer tien jaar oud was, werd ze van Henry's hof in het door pest geteisterde Londen naar Bisley gebracht, een klein stadje ten zuidwesten van Londen, omdat hij haar wilde beschermen tegen ziek worden.

Volgens de legende stierf de jonge Elizabeth in Bisley. Haar verzorgers raakten in paniek toen ze haar lichaam vonden en wisten dat Henry eerder zou terugkeren dan verwacht om zijn dochter te bezoeken. Bang voor hun leven zochten ze angstig de stad af om een ​​meisje te vinden dat op Elizabeth leek. Na een vergeefse poging een read-haired meisje te vinden, vonden ze een jongen met rood haar die ongeveer even lang was als Elizabeth. Deze jongen, wiens naam Neville was, was eigenlijk een vriend of familielid die met Elizabeth speelde. Ze brachten hem terug naar hun huis en kleedden hem in de kleren van Elizabeth. Toen Henry terugkwam, kon hij blijkbaar het verschil niet zien tussen de jongen en Elizabeth. Dus bleef de jongen de rol van dode prinses op zich nemen en bleef hij zich voordoen als de toekomstige koningin.

Bram Stoker, de beroemde auteur van de roman Dracula, schreef een boek genaamd Beroemde Imposters in 1910. In een van zijn hoofdstukken genaamd, The Bisley Boy, Stoker presenteert solide bewijs dat Elizabeth eigenlijk een man was. Stoker verdedigt dit verhaal met de volgende feiten:

1. In de jaren 1800 meldde een vertrouwde geestelijke die in Bisley woonde, een doodskist te hebben ontdekt in Bisley, die het skelet van een jong meisje bevatte, gekleed in kleding die typisch is voor de hogere klassen van de Renaissance.

2. Ondanks legitieme aanbiedingen heeft de volwassen Elizabeth nooit ingestemd met het huwelijk. Ze had trouwens geen intieme relaties met mannen. Dit feit kan bijdragen aan de reden waarom ze 'De Maagd Koningin' werd genoemd.

3. In de meeste van haar portretten heeft Elizabeth een mannelijk gezicht.

4. Historici hebben beschreven dat ze actie ondernam om Engeland te beschermen, meer als een zelfverzekerde koning dan als een 'vrouwelijke' koningin.

5. Een edelman had ooit over Elizabeth geschreven dat "om een ​​bepaalde reden die ze me onlangs hebben gegeven, ik begrijp dat ze geen kinderen zal baren."

6. Er was een duidelijk verschil in de vorm en inhoud van brieven die ze vóór en na haar verblijf in Bisley schreef.

7. Ze had een grote verzameling pruiken en droeg ze bij alle gelegenheden waar ze gezien zou worden.

8. Ze zou alleen worden gezien door zorgvuldig geselecteerde artsen.

9. Elizabeth liet haar artsen zweren om na haar dood geen autopsie van haar lichaam te doen.

Hoewel Stoker een solide zaak ondersteunt dat Elizabeth I eigenlijk een man was, werd zijn verhaal niet goed ontvangen door lezers. Velen dachten dat het verhaal belachelijk was, need als ze een man was geweest, zou iemand in de buurt van haar rechtbank het geweten hebben en het nieuws zou zijn uitgelekt. Toen Stoker het verhaal echter onderzocht, ontmoette hij een groot aantal mensen die het verhaal echt geloofden. Interessant genoeg woonden degenen die het verhaal ondersteunden in Bisley een paar jaar na de ontdekking van het skelet van een klein meisje, gekleed in renaissancekleding door een vertrouwde geestelijke. Hoe het ook zij met betrekking tot de identiteit van de koningin, "Elizabeth I" regeerde Engeland met ware loyaliteit voor Engeland en haar volk en was vastbesloten de Engelse vrede en stabiliteit te bewaren. Na haar dood, op zeventigjarige leeftijd in 1603, werd ze gemist door veel van haar onderdanen.

pinit fg en rect red 28 - Het mysterie van koningin Elizabeth I is mogelijke bedrieger

Article Tags:
· · · · · · ·

Comments are closed.