Nov 28, 2019
7 Views
Comments Off on Genderloze mode – de nieuwe look voor de toekomst

Genderloze mode – de nieuwe look voor de toekomst

Written by

Sinds de beroemde modeontwerpster Coco Chanel begon met het toevoegen van mannelijke elementen aan vrouwelijke kleding en een modetrend zette met de "kleine jongenslook" in de vroege jaren 1900, had het idee van vrouwen die een broek droegen het publiek verrast. Het was het bepalende second dat leidde tot de revolutie van kleding. De scheiding van kleding naar geslacht was althans voor de vrouwen op weg. De development werd teruggebracht in de jaren 1960, Twiggy is het icoon, als de belichaming van de androgyne, mod-stijl look van de kleine meisjes-vrouw. En geen verrassing! Het was in die tijd voor de "Swinging Sixties", toen de versoepeling van de sociale taboes met betrekking tot seksisme begon. Sindsdien zijn we heen en weer gegaan tussen vrouwelijke en feministische mode. En de laatste tijd merken we een piek in de evolutie van het idea van geslacht en identiteit in de mode. Dit is het creëren van een industrie van genderloze stijl.

Veel ontwerpers hebben deze development omarmd. Yves Saint Laurent zag deze development al in 2009 in zijn lente / zomer-collectie, gebruikte hij belangrijke outfits uit zijn herencollectie en paste deze aan de maat van de vrouw aan om geslachtloze silhouetten te creëren. De Neo-Intercourse-collectie van een modeontwerpster bevat overtollige legerstoffen en een combine van latex en biologisch katoen voor het voorjaar van 2011. De collectie 2011-2012 van een beroemde Italiaanse ontwerper is geïnspireerd op de smoking van de man, die stijlvol en tijdloos is, maar tegelijkertijd tijd brengt de kracht van de vrouw naar boven. De nieuwe collectie van een beroemde ontwerper, genaamd Wo-man, bevat grof gesneden blazers om de mannelijkheid in een vrouw te accentueren. Zelfs in India slaagde een modeontwerpster erin de relatie tussen mannen en vrouwen te versterken door met de twee componenten te spelen: macht en kwetsbaarheid. In Japan ontwikkelt zich een nieuwe development: de rok voor heren.

Wat geslachtloze kapsels betreft, ze worden ook snel populairder. Sinds de jaren 1960 begonnen vrouwen hun haar kort te dragen. Sindsdien brachten ze het naar een niveau dat vrouwen zich nooit konden voorstellen, met stijlen als de She-Hawk, de Bald Look en de Pixie. Een kort kapsel, gegoten in een mini-mohawk lijkt tegenwoordig het perfecte kapsel voor vrouwen: het is edgy, gewaagd en relatief eenvoudig te beheren. Wat betreft de kale look, het is geen traditioneel gewenste snit voor mannen of vrouwen, maar het is zeker het absoluut meest excessive kapsel dat beschikbaar is. Er zijn ook geslachtloze kapsels voor mannen. Ze hebben op hun beurt hun haar uitgegroeid of gestyled in een mannelijk bobkapsel. Een vierkante kaak, een gespierd lichaam en misschien zelfs een beetje gezichtshaar kunnen helpen contrasteren met de lange lokken, en gezichtskaderlagen van de bob kunnen hun kaaklijn aanvullen en een vleugje stijl toevoegen aan de look.

Modellen die het nieuwe idea van schoonheid belichamen, raken ook de modewereld. Eén in het bijzonder viel ons op, Andrej P. Hij is het veelgevraagde model, dat een buzz creëert in de beste runway-shows voor dames in de industrie. Het resultaat? De sociale normen van kleding komen ter discussie en evolueren naar iets geheel nieuws, Genderless Vogue. Andrej P., met zijn porseleinen huid, verleidelijke steenbolk en delicate botstructuur, is zeker aantrekkelijker op een vrouwelijkere manier, zelfs in een mannelijk pak. Een ander beroemd voorbeeld is Lea T., het transseksuele Braziliaanse topmodel, dat zowel mannelijke als vrouwelijke kleding kan modelleren.

Ze zeggen dat achter elke succesvolle man een vrouw staat en dat mode tegenwoordig meer dan ooit leunt op de perfecte combine tussen hun kenmerken. Geslachtloos en androgyn zijn niet alleen woorden, maar het zijn krachtige pijlers die ons doen denken dat mannen en vrouwen tenslotte niet zo verschillend zijn. We hebben allemaal een vrouwelijke en mannelijke kant in ons verborgen.

pinit fg en rect red 28 - Genderloze mode - de nieuwe look voor de toekomst

Article Tags:
· · · · ·

Comments are closed.