Nov 29, 2019
10 Views
Comments Off on De geschiedenis van de Mary Hoyer-poppen

De geschiedenis van de Mary Hoyer-poppen

Written by

Opgericht in 1925, begon de Mary Hoyer Doll Manufacturing Firm als een ambachtelijke winkel in Studying Pennsylvania. De oprichter, Mary Hoyer, maakte aanvankelijk gebreide artikelen voor kinderen en child's om te dragen. Later gebruikte ze een modelpop om gehaakte en gebreide jurken te maken met haar patroonboek. De poppen werden aanvankelijk geleverd door Supreme Novelty en Toy Firm met zijn twist-taille en torso-functie. Zo werden de eerste paar poppen gelabeld met de markering van Supreme. Niettemin werden de kleren van de pop gelabeld met Hoyer.

In 1937 huurde Mary vervolgens de experience van Bernard Lipfert in poppen maken in om haar eigen poppenlijn te creëren. De poppen waren gemaakt van composietmaterialen, slaapogen of geverfde ogen, echte bovenste wimpers maar het onderste gedeelte is geverfd en een gesloten mond. De modellen werden ook vervaardigd door de Fiberoid Doll Merchandise Co. .. De poppen werden vervolgens in reliëf gemaakt met het label "The Mary Hoyer Doll".

Tegen het einde van 1946 droegen de Hoyer-poppen een onerous plastic materiaal met de markering "ORIGINAL Mary Hoyer Doll Made in USA." Deze nieuwere versie had mohair pruik, blauwe slaapogen met oogleden, gesloten mond en nog steeds met echte bovenste wimpers en geverfde onderste wimpers.

In 1937 begon het bedrijf hun jongenspop te maken die 14 centimeter lang was en een volledig composietlichaam had dat soms in prinsskostuums wordt geleverd. De onerous plastic versie kwam omstreeks 1946, die ook een gewrichtslichaam, slaapogen, korte mohair pruik en een gesloten mond droeg. De jongenspop werd ook in een beperkt aantal geproduceerd, dus hij is iets hoger geprijsd dan de gewone vrouwelijke poppen. Dit maakt het ook tot een van de meest gewilde poppen voor verzamelaars.

Een ander personage dat in de jaren 1950 door Hoyer werd gelanceerd, was de Gigi-pop. Het kwam in twee maten, 14 inch en 18 inch lang. Het had een verbonden snaarlichaam dat ook van onerous plastic was gemaakt. De pop bevatte haar pruik, slaapt ogen, gesloten mond, en ook een onerous plastic hoofd.

In 1957 werd de 10,5-inch Vicky-pop geïntroduceerd en deze werd geleverd met een draai-taille, geworteld haar, voeten met hoge hakken en een onerous plastic lichaam met scharnieren. De pop was eigenlijk de Suzette-pop van Uneeda en heeft daarom de markering van de Uneeda Doll Firm op zijn nek zoals deze door hen werd geleverd. Het werd vervolgens opnieuw verpakt en gekleed met kledingcreaties van Hoyer.

Het bedrijf Mary Hoyer Doll werd in de jaren zeventig gesloten, maar werd onlangs opnieuw gelanceerd met zijn nieuwe creaties. De nieuwe pop-edities zijn geprijsd van $ 56 tot maar liefst $ 229. De poppen worden ook geleverd met een reeks accessoires en kleding en ongelooflijk een reeks prachtig vervaardigde pruiken van verschillende kleuren en kapsels.

pinit fg en rect red 28 - De geschiedenis van de Mary Hoyer-poppen

Article Tags:
· · · · · ·

Comments are closed.