Nov 28, 2019
8 Views
Comments Off on  BLIJF DE MIDDEN UIT – Alex Grey

 BLIJF DE MIDDEN UIT – Alex Grey

Written by

Voor die lezers die web als ik de minuten tellen voor de volgende roman van Ian Rankin met Rebus, hebben we misschien een schrijver gevonden die dat verlangen kan stillen. Ik moet bekennen dat Alex Grey en haar serie met DCI Lorimer niet eerder bij mij bekend waren, maar ik had het geluk ze te hebben gevonden — en nu een handvol titels te hebben gelezen om toe te voegen aan mijn To-Be-Learn-stapel.

KEEP THE MIDNIGHT OUT speelt zich af in Schotland en wisselt tussen de dag van vandaag en twintig jaar daarvoor. Het bevat twee moorden, decennia uit elkaar, die zulke overeenkomsten vertonen dat de onderzoeker die beide moorden ervoer schudden van angst op het second van dodelijke deja vu. DCI Lorimer is op vakantie. Helaas voor hem zal zijn korte onderbreking van het eiland Mull allesbehalve een ontspannende vakantie worden. Het lichaam van een jonge jongen wordt gevonden drijvend in een meer dichtbij waar een vader en zoon probeerden te genieten van een dag vissen.

De Schotse stad waar dit gebeurde was niet groot en het woord over de moord kwam snel bij Lorimer. Hij was vooral gealarmeerd dat de vermoorde jongen rood haar had en vastgebonden was voordat hij in het meer werd gevallen. Het onderzoek levert onmiddellijk bewijs op dat de jongeman was gemarteld. Of dit kwaadaardig werd gedaan en van plan was veel pijn te doen of een deel van een bizar sado-masochistisch ritueel was iets dat verder moest worden onderzocht.

De aan de zaak toegewezen rechercheur is Stevie Crozier. Aanvankelijk was ze helemaal niet verheugd om enig deel van de zaak met DCI Lorimer te delen en het zal enige tijd duren voordat ze inziet dat de kennis van Lorimer over de zaak twintig jaar daarvoor van vitaal belang was om deze huidige zaak op te lossen. Lorimer beseft dat, niet alleen het slachtoffer vergelijkbaar was met degene die hij twintig jaar eerder onderzocht, maar het gaf ook direct aan dat dezelfde moordenaar achter beide misdaden zit.

Lorimer en Crozier weten ook dat dit aangeeft dat de moordenaar geen jonge man is. Het wees ook op het feit dat de moordenaar mogelijk toegang heeft gehad tot of in het bezit was van een soort boot. De roman springt twintig jaar eerder terug in de tijd om een ​​jongere en veel minder doorgewinterde versie van Lorimer weer te geven terwijl hij aan een moordzaak werkt. Er zijn ook passages die rechtstreeks uit de geest van de moordenaar komen — en ze zijn behoorlijk chillend. De moordenaar was zeker gericht op jonge mannen die homo-seksueel leken te zijn en zijn slachtoffers aan excessive pijn en lijden onderworpen voordat hij ze uiteindelijk doodde.

De moordenaar overweegt tegenwoordig te bekennen, maar kiest ervoor zich te verbergen, vooral wanneer de vader van het laatste slachtoffer de hoofdverdachte bleek te zijn omdat hij zijn zoons neiging voor mannen niet herkende en als homoseksueel naar buiten kwam. Onze moordenaar was blij terug te glippen in de duisternis, wachtend om te zien of Lorimer en Crozier de puzzelstukjes in elkaar konden zetten en hun aandacht op hem konden richten. Wanneer ze eindelijk iemand vinden die dezelfde man met beide slachtoffers heeft gezien, de huidige en die uit 1995, is dit de breuk in de zaak waar ze op zaten te wachten. Nu, het zou gewoon wat verder onderzoek vergen om de moordenaar te vinden — nooit realiserend dat de moordenaar in de buurt was en misschien heel goed eerst toesloeg.

De roman ontleent zijn titel aan de laatste regel van het verhaal wanneer DCI Lorimer bij zichzelf denkt: & # 39; kunnen zijn geesten boven dit alles uitstijgen en vlucht nemen, alleen de helderheid van de dag zien om de middernacht buiten te houden & # 39 ;? KEEP THE MIDNIGHT OUT is goed geschreven, sfeervol en vaak broeierig. Alex Grey is absoluut een auteur die ik opnieuw zal proberen om mijn Ian Rankin-oplossing voor een aantal geweldige Schotse misdaadthrillers te sussen!

pinit fg en rect red 28 -  BLIJF DE MIDDEN UIT - Alex Grey

Article Tags:
· · · · ·

Comments are closed.