Nov 29, 2019
9 Views
Comments Off on Beste kinderboeken: High tien prentenboeken

Beste kinderboeken: High tien prentenboeken

Written by

Misschien wel de meest populaire categorie onder kinderboeken is Fotoboeken. Iedereen houdt van een goed prentenboek, omdat de woorden minder zijn en ze over het algemeen meer indruk maken. Ook kan de illustrator een zo-zo-verhaal tot een knock-out maken. Vooral vanwege de beknoptheid heeft het prentenboek meestal een heel eenvoudige verhaallijn: Child heeft een vreselijke dag op college, Duif droomt van het besturen van een bus, Machines transformeren een bouwplaats, Een growth geeft royaal in plaats van te nemen, enzovoort. Prentenboekverhalen kunnen heel krachtig zijn. Ze kunnen ons doen huilen van het lachen, of tranen vergieten, of troost voelen, of meer om anderen geven, of ons identificeren met de hoofdpersoon. Ze kunnen bijna elke emotie op aarde opwekken.

1. The Giving Tree, door Shel Silverstein: Dit is het onwaarschijnlijke verhaal van liefde tussen een jongen en een growth. Als de jongen jong is en schaduw nodig heeft of in de takken wil klimmen, is de growth verplicht. Wanneer de jongen opgroeit, wil hij iets dat misschien het einde van de growth betekent, maar de growth blijft hem geven uit liefde. Hoewel er verschillende manieren zijn om dit verhaal te interpreteren, schijnt de ware boodschap van liefde door. Zelfs als de jongen een oude man is, gebruikt hij eindelijk de boomstronk om op te rusten en de growth is er voor hem.

2. Alexander and the Horrible, No Good, Very Dangerous Day, door Judith Viorst, Ray Cruz: Je moet weten dat je dag slecht zal zijn als je wakker wordt met kauwgom in je haar. Alexander ziet steeds meer problemen naarmate de dag vordert. Van het tandvlees in zijn haar tot het laten vallen van zijn trui in de gootsteen tot struikelen op zijn skateboard, hij bevindt zich midden in een van de slechtste dagen ooit. Zowel kinderen als volwassenen zullen dol zijn op dit verhaal van een jongen, zijn slechte dag en de humor die bij het verhaal hoort. Iedereen overkomt slechte dagen en we kunnen ons allemaal identificeren met Alexander.

3. Harold and the Purple Crayon, door Crocket Johnson:Harold is een kleine jongen die een verbeeldingskracht heeft die hem kan helpen met problemen om te gaan door middel van zijn vertrouwde krijtje. Dit is een avontuurlijk en vertederend verhaal met een verhaal dat zal charmeren en amuseren. Harold krijgt hulp van zijn krijtje door een boot te trekken om hem te redden van verdrinking, hij creëert oriëntatiepunten om hem te helpen zijn weg naar huis te vinden, en dus zijn creativiteit en gevoel voor avontuur is besmettelijk en helpt op zijn beurt onze eigen verbeelding om te stijgen.

4. Bewolkt met een kans op gehaktballen, Judy en Ron Barrett: Er gaat niets boven een goede storm, vooral als het bestaat uit cool en lekker eten, toch? Dat klinkt misschien goed als het kookt terwijl het regent, maar wanneer het spul uit de lucht grotere porties en rommeliger voedsel wordt, kan het een beetje eng worden. Als het regent met sinaasappelsap, hagel van hamburgers en aardappelpuree, hoef je niet meer naar de supermarkt te rennen. Dit boek is leuk om te lezen en nog leuker om te bespreken met je kinderen, die denken dat dit een goed idee is voor een storm.

5. Laat de duif de bus niet besturen, Mo Willems: Hier is een charmant verhaal wanneer een duif de tactiek van een klein form gebruikt om zijn eigen zin te krijgen. Wanneer de buschauffeur even de bus moet verlaten, waarschuwt hij de lezers om de duif niet de bus te laten rijden. Mooi vragen geeft de vogel niet wat hij wil, dus gaat hij van smeken, omkoping, ruzie, manipuleren en uiteindelijk een driftbui krijgen, internet als een form dat zich misdraagt. Grappig en levensechte opmerkingen in dit verhaal laten je giechelen en voelen je vreemd goed.

6. Sylvester en de magische kiezelsteen van William Steig: Zodra een ezel met kiezelstenen zijn gelukssteen vindt, begint de gekte. Zodra Sylvester zichzelf per ongeluk in een steen verandert, lijkt alles verloren, omdat hij zichzelf niet terug in een ezel kan transformeren. Maar uiteindelijk keert hij terug naar zijn ezel en begint hij veel zorgvuldiger te wensen!

7. Olivia and the Fairy Princesses, Ian Falconer: dit boek speelt opnieuw het meest fantasierijke varken ter wereld. Olivia lanceert een zoektocht naar identiteit met zeer etherische doelen – en een prinses zijn is daar NIET een van! Olivia heeft een identiteitscrisis. Er zijn tegenwoordig te veel ruffly, sparkly prinsessen en Olivia is het zat. Ze moet opvallen! Ze moet het zenit zijn! Ze wil meer doen dan alleen maar passen! Dus wat zal ze zijn? Lees het en kom erachter.

8. Neem nooit een haai mee naar de tandarts (en andere dingen die je niet moet doen), Judy Barrett: Nou, dit boek biedt wijs advies dat voor bijna iedereen handig zou zijn. Neem geen haai naar de tandarts, ga niet met een stekelvarken in de metro zitten, neem geen geit naar de bibliotheek, ga niet met een wasbeer naar de financial institution … nou ja, u snapt het wel. Een hilarisch instructieboek over ons en dieren.

9. The Pungent Cheese Man en andere Pretty Silly Tales, Jon Scienszka: Deze vrij domme verhalen zijn niet zoals de sprookjes die je misschien kende tijdens het opgroeien. Ze zijn eerder geschreven met sarcasme en humoristisch schandaal. De originele verhalen vermengd en personages die in andere sprookjes thuishoren in enkele oude favorieten vermengd, is de humor en hilariteit besmettelijk. Kinderen hebben de neiging om het onverwachte te waarderen, en ze kunnen ook een beetje keuze sarcasme waarderen. Dit boek is erg leuk omdat kinderen proberen de schrijver te corrigeren en het overweldigend onmogelijk vinden.

10. Machines at Work, door Byron Barton: Tijdens een drukke dag op de bouwplaats gebruiken de werknemers een verscheidenheid aan machines om een ​​gebouw omver te werpen en beginnen met het bouwen van een nieuw. En vooral de meeste jongens kunnen het niet laten om zich voor te stellen dat ze de enorme machines bedienen die de aarde vormen en hervormen. (Dat is tenslotte de reden dat ze hen grondverhuizers noemen). Voor machineliefhebbers is deze onweerstaanbaar.

Speciale vermelding: You Are Particular, The Gardener, Owen en The Velveteen Rabbit. In You Are Particular laat Lucado zien hoe geen enkel form zich waardeloos of inferieur zou moeten voelen omdat God geen rommel creëert. The Gardener is een charmant verhaal over een plattelandskind dat naar de stad verhuist en een deel van het land met zich meebrengt. Owen doet me denken aan mijn kleine broertje, dat overal een deken bij zich droeg tot het spijtige ding zo verscheurd was dat het gewoon uit elkaar viel. En The Velveteen Rabbit is een prachtige klassieker die niet helemaal in deze lijst leek te passen. Ach ja, misschien een toekomstige lijst.

pinit fg en rect red 28 - Beste kinderboeken: High tien prentenboeken

Article Tags:
· · · · ·

Comments are closed.