Nov 28, 2019
9 Views
Comments Off on Alles over schaamhaar

Alles over schaamhaar

Written by

Schaamhaar verwijst naar die haren die groeien in het voorste genitale gebied, het kruis en soms aan de bovenkant van de binnenkant van de benen. Deze delen van het lichaam vormen de schaamstreek. Bij zowel mannen als vrouwen zijn schaamharen meestal donkerder en grover dan het hoofdhaar. Sommige mensen hebben echter dun of fijner schaamhaar. De textuur van schaamhaar varieert bij individuen van strak gekruld tot helemaal recht. Het patroon van schaamhaar kan ook variëren per ras en etniciteit.

Hoe ontwikkelt schaamhaar zich bij mannen en vrouwen?

Schaamhaar ontwikkelt zich bij mannen en vrouwen tijdens de adolescentie, een overgangsfase van kindertijd naar volwassenheid. Het start van de ontwikkeling van schaamhaar wordt 'pubarche' genoemd. Vóór het start van de puberteit heeft het genitale gebied van zowel jongens als meisjes heel fijn vellushaar. Tijdens het start van de puberteit begint het lichaam echter stijgende niveaus van de geslachtshormonen te produceren die bekend staan ​​als androgenen. Hierdoor begint de huid van het genitale gebied dikker, grover en vaak krullerig haar te produceren met een snellere groeisnelheid.

Bij jongens verschijnen eerst enkele dunne schaamharen op het scrotum of op de bovenste foundation van de penis. Binnen een jaar worden schaamharen rond de foundation van de penis dichter. In three tot four jaar vult het haar de schaamstreek en wordt het veel dikker en donkerder. Genitaal haar ontwikkelt zich tegen het einde van de dijen en omhoog op de buik in de richting van de umbilicus tegen het einde van 5 jaar.

Bij de meeste meisjes verschijnt genitale haar eerst langs de randen van de grote schaamlippen en verspreidt zich naar de mons in de komende 2 jaar. Tegen three jaar in de puberteit (de menstruatie begint voor de meeste meisjes rond deze tijd), is de schaamhoek driehoekig gevuld met haren. Na nog eens 2 jaar ontwikkelt dit haar zich in de buurt van de dijen en soms een kleine hoeveelheid langs de lijn van de buik naar de navel.

Functies van schaamhaar

Van deze haren wordt gezegd dat ze de volgende functies dienen:

 • Biedt warmte – beschermt vitale voortplantingsorganen tegen kou
 • Verzamelen van afgescheiden feromonen
 • Externe wrijving verminderen tijdens geslachtsgemeenschap
 • Bescherming van de gevoelige schaamstreek
 • Indicatie van seksuele volwassenheid

Schaamhaar

Zelfs als het misschien vreemd voor je klinkt, besteden veel mensen tijd om hun schaamhaar te knippen en te knippen, web als het haar op hun hoofd. Beroemde modeontwerpster Mary Quant was trots dat haar man haar schaamhaar in een hartvorm had getrimd. Hier hebben we enkele van de populaire schaamhaarstijlen besproken:

 • Natuurlijke of struikstijl – dit betekent geen trimmen of onderhoud, met andere woorden, het genitale haar in zijn natuurlijke staat laten
 • getrimd – de haarlengte is ingekort, maar deze zijn niet verwijderd of gevormd
 • Driehoek – in deze praktische stijl wordt dit verwijderd (meestal gewaxt) aan de zijkanten om een ​​driehoek te vormen zodat ze niet zichtbaar zijn tijdens het dragen van badkleding.
 • Landingsbaan – scherp verwijderd van de zijkanten om een ​​lange gecentreerde verticale rechthoek te vormen, haarlengte ongeveer een kwart inch
 • Braziliaanse wax – bij deze populaire methode wordt het genitale haar volledig verwijderd, behalve een restant, gecentreerde, smalle streep boven de vulva van ongeveer een centimeter groot
 • geverfd – Deze haren zijn geverfd om overeen te komen met de haarkleur op het hoofd of om het een unieke look te geven (bijvoorbeeld rood – in de vorm van een hart)
 • anderen – sommige vrouwen stijlen hun genitale haar in een V-vorm, hartvorm, pijl, initialen en alles wat hen op dat second inspireert. Dit zijn meestal variaties van de Braziliaanse stijl waarbij een ontwerp wordt gevormd boven volledig kale vulva

Waarom kiezen mannen en vrouwen voor ontharing van bikini's?

Een groot aantal mannen en vrouwen kiezen voor ontharing van bikini om verschillende redenen. Sommige mensen vinden dat het verwijderen van genitaal haar hen hygiënischer en comfortabeler voelt. Veel mensen, vooral vrouwen, kiezen voor ontharing van bikini om seksuele redenen. Het geeft hun companion een grotere visuele blootstelling aan hun geslachtsdelen, verbetert het tastgevoel en maakt orale seks gemakkelijker. Methoden voor het ontharen van bikini's die de voorkeur hebben zijn scheren, harsen, gebruik van ontharingsmiddelen, elektrolyse en laserhaarverwijdering.

pinit fg en rect red 28 - Alles over schaamhaar

Article Tags:
· ·

Comments are closed.