Nov 27, 2019
12 Views
Comments Off on Aangeboren tijdelijke alopecia en hoe haartransplantatiechirurgie helpt

Aangeboren tijdelijke alopecia en hoe haartransplantatiechirurgie helpt

Written by

Afgelopen weekend ontmoette ik op de barbecue van een vriend een sociaal echtpaar wiens jongen Congenital Temporal Alopecia (CTA) had en een haartransplantatiechirurgie onderging. Op de dag dat hij de wereld binnenkwam (geboortedatum), had hij een kaal fragmentarisch gebied op zijn hoofd.

De jongen werd erg zelfbewust over zijn kale plek. Op college maakten zijn klasgenoten hem zelfs wreed belachelijk. Zijn ouders zeiden dat hij moest wachten tot de winterstop (de tijd die zijn ouders voor het eerst hadden gepland om het te laten herstellen), maar hij kon de gedachte niet verdragen zo lang te wachten. Dus deden ze het tijdens de vakantie in Turkije.

De operatie bleek een succes. De arts plaatste 470 folliculaire eenheidstransplantaten dicht op de kale plek van zijn slaapgedeelte. De jongen was er blij mee en verwacht de laatste maanden van zijn haartransplantaten.

Congenitale tijdelijke Alopecia is een haaruitvalaandoening die aanwezig is bij de geboorte en neemt de vorm aan van fragmentarisch haarverlies op de hoofdtempel van een variety. De kale plek kan uit heel fijn haar bestaan. Het is een niet-littekentype van alopecia dat volgens rapporten vrij positief reageert op haartransplantatiechirurgie.

Congenitale tijdelijke alopecia gebeurt vaker met mensen die familieleden hebben met alopecia, wat erop wijst dat erfelijkheid een issue kan zijn. Het is ook iets waarschijnlijker bij mensen met familieleden met auto-immuunziekten.

De meeste mensen met de diagnose Congenitale Temporal Alopecia kunnen een normaal, productief leven leiden met behulp van steungroepen die bestaan ​​uit mensen met dezelfde aandoening.

pinit fg en rect red 28 - Aangeboren tijdelijke alopecia en hoe haartransplantatiechirurgie helpt

Comments are closed.